FAQ

Is het Reuzengebergte wel sneeuwzeker?

Het is namelijk niet zo hoog. Door zijn gunstige ligging is het Reuzengebergte bijzonder sneeuwzeker, ondanks zijn relatief lage hoogte. Het is, vanuit het noorden gezien, het eerste gebergte waar de koude noorden- en oostenwind vanuit Scandinavië tegenaan botst. De toevoer van vochtige lucht uit het zuiden is een garantie voor sneeuwval. De eerste sneeuw valt meestal al in begin november en tot diep in april kan er van de sneeuw worden genoten.

 

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor vakantiein Tsjechië ?

Sinds 1 mei 2004 is Tsjechië lid van de Europese Unie. Hierdoor is het voor Nederlanders mogelijk te reizen met een identiteitskaart naar Tsjechië, een paspoort is niet langer noodzakelijk. Deelnemers die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten moeten zich voor informatie betreffende benodigde grensdocumenten wenden tot de ambassade van hun land. Bronsolution Travel aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen voortvloeiend uit ontbrekende of ongeldige grensdocumenten.

 

Kan ik in Tsjechië alle levensmiddelen verkrijgen?

In Tsjechië kunt u alles kopen en vaak veel voordeliger dan in Nederland. De supermarkten hebben een enorm aanbod van levensmiddelen. Indien u langs de snelweg een bord met “Hypermarket” ziet dan u kunt afslaan en uitgebreid winkelen, 7 dagen per week, tot 12 uur ‘ s avonds. 

Hoe zijn de winkels en openingstijden in Tsjechië?

In grotere steden zijn er internationale supermarkten zoals Albert (van AH), Carefour, Billa, Hypernova, Globus. Openingstijden van de winkels tussen 09.00 en 18.00 op werkdagen en vanaf 09.00 t/m 12.00 op zaterdag (sommige supermarkten zijn zelfs tot 22.00 geopend.) Veel warenhuizen en supermarkten zijn ook op zondag geopend.

Heb ik een tolvignet nodig?

Ja, bij het gebruik van de Tsjechische snelwegen is een tolwegvignet nodig. Dit kunt u kopen bij de grensovergangen en grote tankstations.
De prijs voor:
7 dagen = ca. 220 kronen
1 maand = ca. 330 kronen
1 jaar = ca. 1000 kronen

Winterbanden

In enige delen in Tsjechië is het rijden met winterbanden verplicht. Met een verkeersbord wordt u hierop geattendeerd.

 

Is mijn auto veilig?

Tsjechië is zeker geen gevaarlijk land., echter net als in Nederland is voorkomen beter dan genezen. Wij adviseren u daarom enige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.
– Laat geen waardevolle spullen of belangrijke papieren onbeheerd achter in uw auto.
– Sluit uw auto altijd goed af. Bent u toch slachtoffer van bijvoorbeeld diefstal, meldt dit dan bij het dichtstbijzijnde politiekantoor.

Zijn er pinautomaten?

Pinautomaten vindt u in alle grotere steden en in de grotere skicentra. Ook in Cerny Dul is een pinautomaat aanwezig (bij het VVV)

Welke munteenheid heeft Tsjechië?

In Tsjechie gebruikt men Tsjechische Kronen om mee te betalen. Geld wisselen kunt u bij de grens, bij banken en wisselkantoren in het land. Invoer van Tsjechisch geld is toegestaan. Eurocheques en creditkaarten worden op dit moment bijna overal geaccepteerd. De gemiddelde koers is: 100,– CZK = € 4,00

 

Hoe kan ik het beste naar Reuzengebergte rijden?

Er zijn twee mogelijkheden om het Reuzengebergte te bereiken. Via Dresden in Duitsland bedraagt het aantal kilometers naar het Reuzengebergte het minste. Ga echter in de winter niet door Polen omdat dan de grensovergang bij Mala Upa vaak gesloten is. Via Nurnberg (route 3) in Duitsland bedraagt het aantal kilometers naar het Reuzengebergte meer, echter door het realiseren van de nieuwe snelweg (gereed eind 2003) die voert via Plzen en Praag rijdt u in de praktijk soms sneller naar het Reuzengebergte.

 

Zijn de stopcontacten in Tsjechië hetzelfde als in Nederland?

In Tsjechië heeft men als elektriciteit 220 V AC 50 Hz. De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland en België, u heeft dus geen adapter nodig. In natte ruimtes is vaak géén stopcontact, of alleen een scheerstopcontact. 

Wat is het landnummer van Tsjechië om te telefoneren?

De code om naar Tsjechië te bellen is 00 420

Welke taal spreken ze in Tsjechië? Spreken ze ook Duits of Engels?

De officiële taal is het Tsjechisch. De oudere generatie spreekt aardig Duits, de jongeren spreken Engels, Duits of andere talen.

Hoe worden de verschillende soorten brandstof genoemd?

Euro loodvrij = Natural
Diesel = Nafta
Super plus = Super plus
LPG = Autogas

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.